26.aprillil said omavahel kokku Eesti Mentorite Koja liikmed, et ühiselt Kinos Imax vaadata Jon Favreau filmi „Meisterkokk“ ja rääkida juttu restoran Tchaikovsky peakoka Vladislav Djatšukiga. Üheskoos Vladislaviga tulid üritusele ka Tchaikovsky kokad Dmitri Žuk ja Viktor Jelissejev, kes pakkusid lisaks huvitavale arutelule ka maitsvaid suupisteid.

Filmist kumas välja koka perfektsionism oma töös – kliendile tuleb alati pakkuda kvaliteeti ning selles osas allahindlust ei saa teha. Vaadates ja proovides Vladislavi, Dmitri ja Viktori poolt pakutavaid suupisteid, ei ole kahtlust, et tegemist on meisterkokkadega.

Vladislav kirjeldas meile pakutavaid suupisteid, rääkis koka igapäevatööst, oma eeskujudest, kokandusvaldkonnast üldiselt ning sellest, kuidas antud valdkonnas edukas olla. Samuti saime teada, kuidas Vladislav on jõudnud sinna, kus ta on täna.

Koka töö on tempokas ja head füüsist nõudev. Kuid kuidas selle juures teha oma tööd hästi? Kindlasti on oluline tööpostile asudes heita peast välja oma emotsioonid ja argipäevamured. Keskenduda tuleb 100%. Vladislav peab oluliseks pidevat arenemisvõimalust. Eriti hea kui on saavutatud tasakaal, st et koka arenguretsepti on lisatud võrdsetes osades teadmisi raamatutest, kogemusi välismaalt ning praktiseerimist. Ka Vladislav ise on osalenud paljudel erinevatel võistlustel ning võitnud erinevaid auhindu ja tiitleid, nt „Aasta kokk 2003“ ning saavutanud 15. koha prestiižsel Bocuse d’Or 2009 võistlusel.

Uurisime, kas kokk peab olema meeskonnamängija või individualist. Antud valdkonnas silmapaistmiseks peab olema eelkõige individualist, oluline on ennast ja enda oskusi näidata. Kokkade jaoks tähendab see kindlasti osalemist erinevatel võistlustel. Samas ei ole vähem olulised ka head tiimikaaslased.

Vladislavi motiveerib oma töös see, mis toimub köögis ning kokad, kes tema kõrval igapäevaselt tööd teevad.

 

Filmiõhtul osales kokku 21 EMK liiget.

Täname meie külalisi ja õhtujuht Jaan Saar’t!

Vladislav ootab meid kõiki peatselt juulis 2016 avatavasse restoran Mon Repo’sse.